Gemeente zegt eerste gesprek met BOEi na de zomer af

Het eerste gesprek na de zomer tussen de gemeente Leeuwarden en Blokhuispoorteigenaar BOEi gaat niet door. De gemeente heeft het gesprek dat vrijdag zou plaatsvinden, donderdag geannuleerd.

Dat is opmerkelijk omdat tijdens het laatste gesprek op 5 juli tussen BOEi en de gemeente een groot conflict ontstond. Om de verbouwing van de oude gevangenis af te ronden, is nog 2,7 miljoen euro nodig.

De gemeente was bereid BOEi 1,2 miljoen euro te lenen maar BOEi liet op 5 juli ineens weten dat de gemeente maar het volledige bedrag zelf op tafel moest leggen.

Reden

Als reden voor de afzegging geeft de gemeente aan dat de Raad van Commissarissen van BOEi niet bij het gesprek aanwezig kan zijn.

Maar aan de klankbordgroep van de huurders liet de gemeente weten dat het gesprek niet doorgaat omdat er wat meer ,,tijd en vooroverleg nodig is om resultaatgericht te kunnen werken’’.

Arno Boon van BOEi zegt dat de gemeente nooit gevraagd heeft om de aanwezigheid van de Raad van Commissarissen. Ook zegt hij dat BOEi nooit gezegd heeft dat de RvC niet aanwezig kan zijn. Een nieuwe datum voor overleg over de stilgelegde verbouwing is nog niet vastgelegd.

Afbouwen

De buitenkant van de Blokhuispoort ziet er mooi uit. Maar wie op de pleinen - nog niet opgeknapt en opnieuw bestraat - goed om zich heen kijkt, ziet dat het werk nog lang niet af is. 2,7 miljoen euro is er nog nodig om de Blokhuispoort af te bouwen.

In deze video en dit verhaal wordt uitgelegd wat daar nog van moet worden gedaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Blokhuispoort