Gemeente weer fout: dwangsom geluidswal Menaam mag niet

Opnieuw verlies voor de gemeente in de jarenlange juridische strijd over de geluidswal bij recreatiepark Waadhoeke Resort, voormalig park Schatzenburg in Menaam.

De gemeente Waadhoeke moet op last van de Raad van State een besluit van de voormalige gemeente Menameradiel vernietigen. Het was de zoveelste poging van Menameradiel om aannemer Grondnet een dwangsom op te leggen omdat de geluidswal niet volgens afspraak aangelegd zou zijn. Het gaat om een besluit van 20 juli 2017.

Op 31 mei ging Grondnet bij de Raad van State in beroep tegen de opgelegde dwangsom. Met succes, blijkt uit de uitspraak. Al eerder oordeelde de Raad van State dat de aanlegvergunning onvoldoende duidelijkheid biedt over de contouren aan de noordzijde van de geluidswal. Omdat die niet goed vastgelegd zijn, kunnen ook geen overtredingen geconstateerd worden. Bij het laatste besluit van Menameradiel wordt opnieuw verwezen naar overtreding van de aanlegvergunning, terwijl bekend was dat die vergunning niet duidelijk genoeg is, oordeelt de Raad van State.

Tot 2020 de tijd

Ook voor de zuidzijde kan Grondnet geen dwangsom opgelegd worden, vindt de Raad van State. Het bedrijf heeft door een rechterlijke uitspraak tot 1 januari 2020 de tijd gekregen om de wal in overeenstemming met de vergunning aan te leggen. Handhavend optreden voor die datum kan daarom niet.

Waadhoeke moet Grondnet de proceskosten van 1002 euro vergoeden en het griffierecht van 333 euro.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement