Gemeente vraagt provincie 4,7 miljoen voor Cambuur/WTC

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden leggen de gemeenteraad een ultieme poging voor om de business case voor een nieuw Cambuurstadion, kantoren, winkels en woningen en herontwikkeling van het WTC-gebied vlot te trekken.

Voor de extra kosten van 4,7 miljoen euro klopt het college bij de provincie aan. Besluitvorming van de provincie hierover is op zijn vroegst in september mogelijk, klinkt het op het Provinsjehûs.

Voor het Cambuur-WTC-project van in totaal 100 miljoen euro had de gemeenteraad maximaal 10,5 miljoen euro toegezegd. Het college ziet geen ruimte voor een extra Leeuwarder bijdrage. Wel vragen b. en w. de raad om de planologische kaders op te rekken.

Maandag en woensdag gemeenteraad

Maandagavond komt de gemeenteraad bijeen, waarbij ook inspraak van burgers en belanghebbenden mogelijk is. Twee dagen later moet de raad besluiten of wethouder Henk Deinum de reddingspoging voor het project kan doorzetten.

De belangrijkste geste is aanwijzing van het WTC-gebied als prioritair detailhandelsgebied, naast de binnenstad en de Centrale. Hierover heeft de gemeenteraad het laatste woord.

De verhuizing van supermarkten van de Snekertrekweg naar Cambuur/WTC kan alleen als de oude plek wordt herontwikkeld. Het college wil dat de raad er een woonbestemming aan geeft.

Volgende week al zou de gemeenteraad in principe moeten instemmen met overdracht van de gemeentelijke aandelen in WTC aan zakenman Jan Anker, mits het Cambuur/WTC-project zal doorgaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement