Gemeente en provincie praten over Cambuur, maar zeggen niets

De beraadslagingen over het WTC/Cambuurgebied roepen veel vragen op. Officiële bekendmakingen zijn er nu echter niet, aldus de gemeente.

Omdat het persvragen ‘regent’ bij de gemeente, bracht zij donderdagmiddag wel een korte verklaring uit. Die luidt als volgt: ,,Vandaag was op het provinciehuis een gesprek over gebiedsontwikkeling WTC. Tijdens het gesprek is gesproken over de stand van zaken van het totale project. Door de gemeente Leeuwarden is een uitleg gegeven van de huidige stand van zaken. Over de inhoud van het gesprek worden geen mededelingen gedaan.’’

Het gesprek tussen bestuurders van de gemeente en provincie riep veel nieuwsgierigheid op en wekte hoop bij Cambuursupporters. Stel dat de provincie een bijdrage levert, dan zouden financiële problemen in de planvorming misschien het hoofd geboden kunnen worden.

Op de achtergrond spelen echter ook beraadslagingen en brieven met en tussen de commerciële partijen een belangrijke rol. Hierbij blijkt het steeds weer lastig om alle partijen op één lijn te krijgen. Alle eerder gestelde deadlines zijn inmiddels verstreken. Niemand durfde de afgelopen dagen nog te voorspellen wanneer er definitieve duidelijkheid komt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement