Geldvervoerder SecurCash alsnog failliet verklaard

De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash Nederland gisteren alsnog failliet verklaard.

Het bedrijf, dat geld van en naar winkels vervoert, had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden. De financiële problemen werden nijpend omdat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten. Of een doorstart mogelijk is, moet nog blijken.

De vervoerder, die 220 vaste werknemers in dienst heeft waaronder 40 op de vestiging in Drachten, vroeg vorige week al faillissement aan, maar dat werd toen nog afgewezen. De rechter vond dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen. Ook zou het bankroet toen niet om de juiste redenen zijn aangevraagd. Later werd wel uitstel van betaling verleend.

Het faillissement maakt het voor de curatoren mogelijk om de geldtransporteur af te wikkelen, of een doorstart te realiseren. Dankzij een noodkrediet die de banken SecurCash hebben verleend, rijden de geldwagens van het bedrijf sinds vrijdag weer. Hierdoor kunnen vooral winkeliers weer worden verlost van hun contant geld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement