Geen akkoord over spoedzorg in Sionsberg

Er komt voorlopig geen spoedzorg in Dokkum. Medisch centrum Sionsberg en De Friesland Zorgverzekeraar hebben geen akkoord kunnen sluiten.

,,Het is aan de bevolking en de politiek”, zegt bestuurder en cardioloog Igor Tulevski. Sionsberg had het plan de niet meteen levensbedreigende spoedzorg weer te gaan uitvoeren, maar de zorgverzekeraar wil dat volgens Tulevski niet contracteren. ,,Wij hebben alle mogelijkheden in huis, maar willen niet het risico op financiële en reputatieschade nemen.”

Ruimte en middelen

De spoedzorg die Sionsberg wil leveren gaat bijvoorbeeld over ouderen die na kantoortijd zijn gevallen en waar een röntgenfoto van genomen moet worden.

Het stoort Tulevski dat andere ziekenhuizen soms dichtslibben en dat Sionsberg de ruimte en middelen heeft om deze zorg uit te voeren, maar daar niet voor wordt gecontracteerd. ,,Er wordt wel over Sionsberg gepraat, maar niet met Sionsberg.”

Volgens Tulevski gaat het naar omstandigheden goed met Sionsberg. Het aantal patiënten is het eerste half jaar met 10 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden, laat hij weten.

Plan voor seniorenwoningen

Op een kijkdag is zaterdag het plan gepresenteerd om twintig tot vijftig seniorenwoningen te bouwen op de plek van leegstaande ruimtes in het gebouw. Tijdelijke, niet meer gebruikte operatiekamers zullen daarvoor worden gesloopt. Er zou 2,1 miljoen euro in geïnvesteerd worden door een externe partij, waarvan de naam niet wordt genoemd.

De verwachting is dat meer ruimtes gesloopt worden, maar die zijn in bezit van Nij Smellinghe en De Friesland. ,,Het hangt van die partijen af.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement