Geen aangepaste dienstregeling vanwege sneeuw in Noord-Nederland

De dienstregeling van de treinen in Noord-Nederland is dinsdag vooralsnog nauwelijks aangepast vanwege de verwachte sneeuwval.

NS en ProRail maakten maandag bekend in te grijpen in de dienstregeling. Het aantal treinen gaat terug van vier naar twee per uur. Mochten er treinen uitvallen door de sneeuw, dan zou dit minder grote gevolgen hebben.

De aanpassing geldt echter alleen voor trajecten in het midden van het land. De intercitys van Leeuwarden en Groningen naar Zwolle en verder blijven volgens schema rijden.

Treinen Arriva

Hetzelfde geldt voor de treinen van Arriva op de trajecten Leeuwarden-Groningen, Leeuwarden-Stavoren en Leeuwarden-Harlingen.

Dinsdagochtend viel wel de sneltrein van 6.44 uur van Groningen naar Leeuwarden uit. Met de sneeuw had dat niets te maken. De trein had een technische storing.

NS doet wel een aanpassing tussen Groningen en Assen. Op dat traject rijden minder sprinters.

Gladde fietspaden

Wie met de fiets op pad gaat, doet er goed aan voorzichtig te zijn. De gemeente Leeuwarden meldt op Twitter dat het ondanks strooi-acties maandagavond op plekken onverwacht glad kan zijn door water dat uit de bermen lekt.

De strooiwagens zijn ondertussen weer op pad.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement