Gedupeerde Friesche Jacht Centrale: 'Dat was ons pensioen'

Na het overlijden van haar man in 2016 besluit mevrouw Romijn haar boot te verkopen bij De Friesche Jacht Centrale. De Omega wordt rap opgehaald en is al snel uit beeld, maar geld stroomt er niet binnen.

Na het overlijden van haar man in 2016 besluit mevrouw Romijn haar boot te verkopen bij De Friesche Jacht Centrale. De Omega wordt rap opgehaald. Maar geld stroomt er niet binnen.

Bij de Leeuwarder Courant zijn tenminste elf mensen bekend die geld eisen van Egon Brenninkmeijer of zeggen dat hun boot is verdwenen. Een vrouw uit Sneek heeft een deurwaarder ingeschakeld, anderen overwegen alsnog aangifte te doen.

Wat verkoopt Brenninkmeijer?
Lees verder

Advocaat Oscar van Oorschot bevestigt dat er beslag gelegd is op eigendommen van de Friesche Jacht Centrale in Heeg van eigenaar Egon Brenninkmeijer. Hij zegt dat er zeven tot acht schuldeisers zijn.

Hij belooft ook een bijeenkomst in ‘een hotel in Sneek’ te beleggen voor mensen die zeggen geld van Brenninkmeijer te goed te hebben. Dat gebeurt zodra alle bezittingen van Brenninkmeijer en de Friesche Jacht Centrale zijn verkocht, laat hij weten. Hij kan niet garanderen dat zij allemaal al hun geld terugkrijgen.

Appgebruikers klikken hier om de video te bekijken

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement