Frustratie over volle snelbus 355 tussen Dokkum en Leeuwarden

Het is inmiddels een bekend fenomeen op het busstation in Dokkum: passagiers die moeten dringen om een plekje in snelbus 355 naar Leeuwarden.

De afgelopen maanden reed er een versterkingsbus mee met de 355 van half acht ’s ochtends, vanwege de grote drukte op de lijn. De bus zit doorgaans op station Dokkum al vol, en moet dan nog langs onder meer de drukke haltes bij Sionsberg en het politiebureau.

Met als gevolg dat de buschauffeur elke ochtend mensen moet laten staan op station Dokkum. In de snelbus, die 100 kilometer per uur mag rijden, mogen passagiers niet staan.

'Vijftien achterblijvers gemiddeld'

Sinds een aantal weken rijdt de versterkingsbus niet meer, en blijven er veel passagiers staan. Scholier Björn Schönrock (15), die dagelijks met de 355 naar Leeuwarden reist, telde op 25 mei een ,,record van 23 achterblijvers’’.

Volgens Schönrock blijven er gemiddeld dagelijks zo’n 15 passagiers in Dokkum achter. Die moeten dan een bus later nemen, waardoor ze later op school of werk komen.

Passagiers ondergaan de ‘loterij’ van het vinden van een plaatsje in lijn 355 inmiddels gelaten, ziet Schönrock. Op sociale media zijn veel klachten over de krappe snelbuslijn tussen Dokkum en Leeuwarden te vinden.

Inzet extra bussen

Arriva noemt het inzetten van extra bussen desgevraagd een ,,dynamisch proces’’. De vervoersmaatschappij laat weten deze week weer een versterkingsbus in te zetten naast de 355 van half acht ’s ochtends.

,,Signalen over te volle bussen houden we nauwlettend in de gaten.’’ Over het aantal binnengekomen klachten over de 355 doet Arriva geen mededelingen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement