Friezen nemen het minste aantal koffers mee op reis

Reizigers uit Friesand nemen de minste koffers per persoon mee op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van internationale dienstverlener Taxi2Airport.

Het taxibedrijf analyseerde gegevens van meer dan twaalfduizend internationale taxiritten uit 28 verschillende landen. Daarbij is gekeken naar het aantal reizigers en het aantal koffers dat werd meegebracht.

In Nederland ligt het ‘koffergemiddelde’ op 0,7 per persoon. In Limburg nemen reizigers de meeste koffers mee. In het Zuiden ligt het gemiddelde op 1,1. In Friesland pakt men een stuk lichter in: een halve koffer gemiddeld per persoon.

Nederlanders nemen relatief weinig koffers mee, blijkt uit het onderzoek. Dat komt omdat we hier koffers vaak delen. In de rest van Europa is dat niet zo.

Europa en de wereld

Van de 28 onderzochte landen, vallen er negentien binnen Europa. Gemiddeld reizen Europeanen met twee personen en 1,2 koffers per persoon. Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Rusland komen als Europese top 5 uit het onderzoek.

Wereldwijd schommelt het gemiddelde rond 1,5 koffers. Er zijn drie duidelijke uitschieters. Het meest opvallende is Saoedi-Arabië, waar men gemiddeld met zes passagiers reist en drie koffers per persoon meeneemt. Europese koploper Rusland neemt samen met Zuid-Afrika de gedeelde tweede en derde plaats in (2,7 koffers per persoon).

Verklaring

Een verklaring voor het lage aantal koffers in Europa, zijn de steeds populairder wordende low-budget airlines. Er zijn steeds meer vliegmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden. Bij de lage prijs die deze operators vaak hanteren, horen ook andere voorwaarden; waaronder het betalen voor extra bagage. Veel mensen proberen door minder bagage mee te nemen, goedkoper te reizen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement