Friesland kleurt mee tijdens Roze Zaterdag in Venlo

De sleutel voor Roze Zaterdag 2020 is zaterdag in Venlo op Roze Zaterdag overhandigd aan wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden.

Een Friese delegatie was voor het evenement naar het zuiden afgereisd. Daar presenteerde Leeuwarden-Fryslân Roze Zaterdag 2020 zich met een dance-act en het thema: Friesland kleurt, Leeuwarden City of Love. Volgend jaar is het evenement op 20 juni in Leeuwarden.

Een grote Friese Regenboogvlag van 20 bij 15 meter golfde zaterdag over het publiek heen, onder opzwepende muziek van DJ Divine met beelden van Leeuwarden en Friesland.

Roze Zaterdag

Roze Zaterdag is een dag waarop vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar worden gevierd met als doel de diversiteit van de LHBTI-gemeenschap (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgender en intersekse personen) te tonen en het onderling begrip te vergroten.

De eerste Roze Zaterdag vond in 1977 plaats in Amsterdam.

Programmering

In Leeuwarden zijn de voorbereidingen inmiddels bezig. Er is een stichting in het leven geroepen die zich bezighoudt met het organiseren van inspiratiesessies en de programmering van het weekend.

Ook voor de rest van de provincie wordt gewerkt aan een programma. Zo zullen er activiteiten zijn in Heerenveen en ook is al een Friese regenboogvlag gemaakt te bestellen bij de Dokkumer Vlaggencentrale.

Het programma wordt samen met onder andere Tûmba, COC, DIZZ-events, scholen, culturele instellingen, 'Roze in blauw' en bedrijven de komende tijd vormgegeven.

In Venlo werd ook bekendgemaakt dat Rotterdam titeldrager is in 2021.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement