Friese palingroker fenomeen in Amsterdam

Friese Palingroker Bas Oosterbaan is een fenomeen in Amsterdam. Hij is de enige overgebleven parlevinker van onze hoofdstad. Hij trekt daarmee internationale belangstelling. Afgelopen donderdag kon er geproefd worden tijdens het Palingrookfeest in Amsterdam.

Friese palingroker Bas Oosterbaan uit Koudum is een fenomeen in Amsterdam. Donderdag kon er geproefd worden tijdens het Palingrookfeest in de hoofdstad.

Oosterbaan verkoopt sinds twee jaar zijn producten vanaf zijn boot in de grachten van Amsterdam. ,,Parlevinker is natuurlijk een heel bijzonder beroep. Vroeger werd hier in Amsterdam eigenlijk alles over de grachten vervoerd.’’

Met zijn roeptoeter en de bel aan boord roept hij naar zijn klanten dat hij er weer is.

Eerder deze maand had de palingroker de BBC op bezoek.

LC+ | Bas Oosterbaan uit Koudum vaart drie dagen per week naar Amsterdam voor de verkoop van zijn paling

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws