Friese oudejaarsvereniging claimt met letters stukje Amsterdam: 'I Oosterstreek'

Op het Museumplein in Amsterdam stonden zaterdagochtend weer letters. Maar in plaats van het beroemde weggehaalde 'I amsterdam' vormden ze nu de woorden 'I Oosterstreek'.

Het is een stunt van oudejaarsvereniging D'olde Togers uit Oosterstreek. Die wilde daarmee een stukje van Amsterdam claimen.

,,We zijn een klein dorp en hebben best wat leegloop en vergrijzing. Hier is juist commotie. Zo willen we ons dorp iets meer bekendheid geven'', zegt Rob Klaverboer namens de vereniging.

Letters komen in dorp te staan

De club is zaterdag in het holst van de nacht met meerdere auto's en een aanhangwagen uit Oosterstreek naar Amsterdam gereden, waar ze de letters vanochtend rond vijf uur rustig op het plein voor het Rijksmuseum kon neerzetten.

,,Er kwamen wat politieagenten langs, die vonden het wel een mooie actie. Daarna kwam het toerisme wat op gang en wilden mensen er mee op de foto.''

De letters 'I Oosterstreek' mochten een paar uur blijven staan, maar zijn nu alweer op weg naar Oosterstreek. ,,We gaan ze daar ook nog bij de oudejaarsstunt gebruiken.''

FOTO JEROEN HESSELS

'HUH' op lege plek 'I amsterdam'

Het is niet voor het eerst dat er nieuwe letters op het plein opduiken. Een paar uur nadat de iconische rood-witte letters 'I amsterdam' begin december waren weggehaald, plaatste een ontwerper er al de letters HUH. Die mochten ook een paar uur blijven staan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement