Friese cheerleaders naar Olympische winterspelen (+video)

De Olympische sporters in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang worden tijdens de komende winterspelen toegejuicht door de cheerleaders van Frisian Cheer Stars.

De Friese formatie en de Ultimate Stunt Cheersquad uit Overijssel zijn door de Dutch Cheerleading Association, de officiële bond voor cheerleading- en cheerdance in Nederland, gekozen om als één team Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Olympische Winterspelen.

Wedstrijd

De samengestelde groep geeft onder meer acte de présence tijdens de prijsuitreikingen, straatparades en de sluitingsceremonie. Ook vindt er een cheerleading-wedstrijd plaats met teams uit Noorwegen, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Canada en Amerika.

De twee geselecteerde Nederlandse teams staan al jaren aan de top op nationaal en internationaal niveau. De Frisian Cheer Stars werden vorig jaar Nederlands kampioen. De Ultimate Stunt Cheersquad pakte een jaar eerder de Europese titel.

Trots

,,We zijn enorm trots om dit team als vertegenwoordigers van Nederland te sturen’’, stelt Nelson Petter, voorzitter van de cheerleadersbond. ,,Deze atleten zijn al meerdere malen op EK’s en WK’s geweest en we zijn dan ook zeer enthousiast dat ze nu hun talent op hét podium van de wereld mogen laten zien.”

De 23ste editie van de winterspelen duurt van vrijdag 9 februari tot en met zondag 25 februari.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement