Friese agente verbreekt samen met 59 andere vrouwen skydiverecord in Charkov

Agente Petra Engwerda (53) uit Oudeschoot mag zich samen met 59 andere vrouwen wereldrecordhouder skydiven noemen.

Het was de grootste groep vrouwen ooit die afgelopen weekend simultaan uit vliegtuigen sprong, boven de stad Charkov in Oekraïne. De Women on Wings, zoals de internationale springgroep heet, moest tijdens de anderhalve minuut durende val drie formaties laten zien aan de jury. En dat ging helemaal goed.

Engwerda noemt het ,,een geweldige ervaring om deel uit te maken van zo’n team van geïnspireerde vrouwen”. De agente is een van de tien Nederlandse leden van de Women on Wings. De andere leden komen uit alle hoeken van het continent, van Noorwegen tot Roemenië. Het doel van van Women on Wings is andere vrouwen inspireren om buitengewone prestaties neer te zetten in ,,sport en in het leven”.

Er is twee jaar voorbereiding aan de sprong voorafgegaan. Alle leden hebben in hun thuisland geoefend, voordat ze vorige week bij elkaar kwamen in de stad in het noordwesten van Oekraïne.

Er sprongen cameramannen mee om de poging vast te leggen voor de jury. Twee juryleden op de grond stuurden de beelden vervolgens door naar collega’s elders in de wereld, om te controleren of alle handelingen correct waren uitgevoerd, waarna het record officieel kon worden bijgeschreven in de boeken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement