Friese Poort binnenboord bij WTC-Cambuur: 'Tige bliid'

ROC Friese Poort wil daadwerkelijk een deel van het nieuw te bouwen Cambuurstation huren. Het college van bestuur van de mbo-school vertrouwt er op dat de nieuwe huisvesting uiterlijk juli 2021 wordt opgeleverd.

Stadion in 2021 klaar? Race tegen de klok
Lees verder

Directievoorzitter Remco Meijerink stoelt het vertrouwen op aanvullende afspraken met de projectontwikkelaars Wyckerveste en Bouwgroep Dijkstra Draisma en met de gemeente. Eerdere opleveringsprognoses hadden Friese Poort ongerust gemaakt.

De ontwikkelaars hebben dit weekend toegezegd dat zij de bouw van het Cambuurstadion zo ver mogelijk naar voren halen in hun planning. Bovendien neemt de gemeente een inspanningsverplichting op zich om de ruimtenood van Friese Poort in het algemeen te helpen oplossen.

‘Tige bliid’

Wethouder Henk Deinum zegt ,,tige bliid’’ te zijn met de afspraken. ,,Wy tinke dat wy oan trije jier mear as genôch hawwe foar it stadion.’’ Realisering is mede afhankelijk van een strakke planning van bestuurlijke besluiten over de detailhandelspolitiek en het vereiste bestemmingsplan.

Deinum streeft ernaar om het ontwerp-bestemmingsplan rond de jaarwisseling ter visie te leggen. Hij tekent wel aan dat het tijdsbeslag van eventuele juridische procedures zich niet goed laat voorspellen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement