Fries slachtoffer steekpartij in bus Lübeck ‘buiten acuut levensgevaar’

De 21-jarige Friese jongen die gisteren zwaargewond raakte doordat hij in een bus in de Noord-Duitse stad Lübeck werd gestoken door Iraans-Duitse man, is ‘buiten acuut levensgevaar’.

Dat zegt één van zijn vrienden tegen de Leeuwarder Courant. Hij verkeert niet meer in een acuut levensbedreigende situatie, maar er is wel ,,werk aan de winkel”. Om welke verwondingen het exact gaat, wil de vriend niet zeggen. 

Op vakantie

De vier Friese vrienden - die elkaar kennen van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden - waren op vakantie in Hamburg en wilden vrijdagmiddag naar het strand bij Lübeck, op zo’n zestig kilometer van Hamburg. 

In de bus vanuit het centrum van Lübeck naar het strand begon een - naar later bleek - 34-jarige Iraans-Duitse man willekeurig en uit het niets op mensen in te steken met een mes. Ook kwamen er vlammen uit een rugzak die hij droeg.

Van de vier Friezen - drie mannen en een vrouw - werden er twee geraakt. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis. De andere drie zijn bij hem, vergezeld door hun ouders die zaterdag de reis naar Lübeck hebben gemaakt of nog aan het maken zijn.

Stand van zaken

Verslaggever Ton van der Laan is ter plaatse. Hij geeft hieronder een stand van zaken:

Appgebruikers klikken hier voor de video

Friese ooggetuige over steekpartij in bus Lübeck: 'Ik keek om en zag een mes'
Lees verder
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement