Fries initiatief Onbeperkte Elfstedentocht maakt kans op 50.000 euro

MS-patiënte Sandy Krijnen en afasie-patiënt Edwin Kooren in Elfstedenstad Bolsward. FOTO SIMON BLEEKER Foto: Simon Bleeker

Het Friese initiatief de Onbeperkte Elfstedentocht is samen met drie andere projecten genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De Onbeperkte Elfstedentocht moet, zoals de naam al zegt, de elfstedentocht mogelijk maken voor iedereen met een chronische ziekte of een beperking.

De Nederlandse Loterij in Beweging Prijs wordt uitgereikt aan initiatieven die mensen letterlijk in beweging brengen. De andere drie genomineerden die kans maken op de prijs van 50.000 euro zijn Kantinebaas, Meet-n-Move en het Danspaleis.

Deelnemers aan de elfstedentocht kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, op een handbike, een scootmobiel of een ander hulpmiddel afleggen, in hun eigen tempo. Ze mogen er vijf dagen over doen. Het evenement is een initiatief van MS-patiënte Sandy Krijnen uit Cornwerd.

Lees ook | Elfstedentocht voor mensen met een beperking

Juryvoorzitter Bibian Mentel bepaalt samen met de andere juryleden Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Hedy d’Ancona wie de winnaar wordt van de editie van 2020. Op 12 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.