Fractie van treinen haalt Leeuwarden niet

Slechts 0,6 procent van alle treinen naar Leeuwarden valt uit voordat ze het eindstation bereiken.

Van alle treinen die de afgelopen twaalf maanden wel aankwamen in Leeuwarden, was 92,6 procent op tijd, of had maximaal drie minuten vertraging. De landelijke norm van 87 procent wordt daarmee met gemak gehaald.

Dat geldt ook op het station in Groningen. Grotere problemen zijn er in de Randstad. Utrecht CS heeft een ´stiptheidsgemiddelde´ van 87 procent. Amsterdam CS ligt daar met 87,5 procent net boven. Op Schiphol kwam twintig procent van de treinen met een vertraging van meer dan drie minuten aan.

ONDERZOEK

De cijfers komen uit onderzoek van ProRail. De spoorbeheerder wil transparanter zijn en heeft daarom een site gelanceerd waarop te zien is hoeveel treinen er op tijd hebben gereden en op welke trajecten uitval was.

De cijfers worden aan het eind van elke dag bijgewerkt. De informatie is dus minstens een dag oud. Ook staan er gegevens over uitval en punctualiteit in de afgelopen twaalf maanden.

Op de site van ProRail worden in de meeste gevallen cijfers weergegeven van de vijftig grootste stations van Nederland. Voor Friesland houdt dit in dat er alleen informatie te vinden is over station Leeuwarden.

CIJFERS LEEUWARDEN

In de infographic hieronder is te zien hoeveel procent van de treinen op alle lijnen naar Leeuwarden op tijd is en hoeveel procent van de treinen in de laatste twaalf maanden uitviel. Ook is de punctualiteit en uitval per maand in vergelijking tot het Nederlands gemiddelde te zien.

(Gebruikers van de app, kunnen de infographic hier bekijken.)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement