Foutje van gemeente Dongeradeel: Aldi in Dokkum mag uitbreiden

De aanvraag die supermarkt Aldi begin mei deed voor nieuwbouw, is door de gemeente ‘vergeten’. Daardoor is de vergunning nu verleend. Per ongeluk.

De uitbreidingsplannen van de Aldi staan ook nog eens haaks op het gemeentelijk beleid. Verantwoordelijk wethouder Albert van der Ploeg (CDA) ging donderdagavond tijdens de commissievergadering diep door het stof. ,,It is ús ûntkommen. Dit hie sa net moatten, mar it is net oars.’’

Zo makkelijk kwam hij er niet vanaf bij de commissieleden. Cootje Klinkenberg (PvdA) vroeg zich af hoe het kan dat een dergelijke aanvraag door de ambtelijke molen glipt, terwijl er nota bene eind juni een thema-avond over de gemeentelijke ‘supermarktstructuur’ heeft plaatsgevonden.

Lolke Folkertsma (FNP) stelde dat het ,,net foar it earst’’ was dat de gemeente een dergelijk slippertje begaat; dat werd door Van der Ploeg met klem bestreden.

Jouke Douwe de Vries (Dongeradeel Sociaal) vroeg zich af hoe de nieuwe supermarkt er nu ,,hinne komt te lizzen’’. De wethouder zegde toe die informatie na te zenden. De commissieleden stonden te trappelen om een flinke discussie met de wethouder aan te gaan; dat stond voorzitter Anton van der Aar niet toe. Na een collegemededeling is een discussie ongebruikelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement