Foutje in de administratie: grensbord op Afsluitdijk staat zeven kilometer verkeerd

FOTO Provincie Noord-Holland

Hoort het Monument op de Afsluitdijk nu opeens bij Friesland? Voor de nietsvermoedende bestuurder lijkt het wel zo: het welkomstbord van Noord-Holland is per ongeluk zeven kilometer opgeschoven.

De vergissing is al driekwart jaar geleden gemaakt, toen Noord-Holland het bestaande welkomstbord bij de provinciegrens verving. Die grens bevindt zich, vanuit Friesland gezien, vijf kilometer vóór het Monument. Bovenop de dijk is hier duidelijk een grenspaal te zien.

De eigenlijke plek van het provinciebord, bij de provinciale grenspaal.

loading  

 

Het oude Noordhollandse bord was kapot of verdwenen, dus plaatste Noord-Holland in juli 2017 een nieuw bord. Dat gebeurde alleen zeven kilometer verder naar het westen, áchter het Monument.

‘Niet goed in de systemen’

De plaatsers van het bord dachten dat ze de goede plek te pakken hadden. ,,Maar de locatie stond niet goed in onze systemen’’, verklaart provinciewoordvoerder Fabian Paardekoper van Noord-Holland.

Uitbater Alex Terpstra van de lunchroom in het Monument heeft de vergissing al een paar keer gemeld bij Rijkswaterstaat, zegt hij tegen regionale omroep NH , ,,maar het bord staat nog steeds op de verkeerde plek.’’

Rijkswaterstaat heeft inderdaad meldingen ontvangen. ,,Die hebben wij weer doorgegeven aan Noord-Holland’’, zegt woordvoerder Patricia Troost. ,,Zij zijn eigenaar van het bord en gaan over de plaatsing.’’

Niets met meldingen gedaan

Met die meldingen heeft de provincie tot nu toe niets gedaan, erkent Paardekoper. ,,Wij vonden de precieze plek minder van belang, zolang maar duidelijk is dat je Noord-Holland binnenrijdt.’’ Wanneer het bord weer zijn juiste plek krijgt is nog steeds niet duidelijk.