Fotoserie: nauwelijks problemen tijdens demonstratie Dokkum

Meerdere bussen met anti-zwartepietdemonstranten vertrokken zaterdagochtend vanuit Duivendrecht onder zware politiebegeleiding naar Dokkum om daar alsnog te protesteren voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht. Rond twee uur 's middags kwamen ze aan.

Uit vrees voor ongeregeldheden vaardigde Marga Waanders, burgemeester van de gemeente Dongeradeel, een noodbevel uit. Vrijwel alle voertuigen en passanten werden daarom gecontroleerd door de politie. Twee personen werden aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Verder waren er geen incidententen, zo meldt de politie. Een foto-overzicht van de tocht naar en door Dokkum.

De bussen werden begeleid door een forse delegatie ME'ers en politieagenten. Ook in Dokkum zelf was de controle hevig: veel agenten waren op de been. Zij controleerden voertuigen en voorbijgangers, zo ook op onderstaande foto onder de poort 'Welkom in Sinterklaasstad Dokkum'.

De demonstranten liepen scanderend van de bus naar het plein Acht Zaligheden, de plek die de gemeente de groep toewees om hun manifestatie te houden.

Burgemeester Waanders sprak ook met een aantal actievoerders. Hier haar reactie na afloop van de demonstratie.

(FOTO'S ANP)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement