Foppe de Haan met opgestroopte mouw in landelijke vaccinatiecampagne

Foppe de Haan. FOTO RIJKSOVERHEID

Foppe de Haan siert met opgestroopte mouw posters voor de vaccinatiecampagne van de Rijksoverheid. Onder het motto Ik Stroop Mijn Mouw Op laten bekende en onbekende Nederlanders zien dat zij zich laten vaccineren tegen corona.

Naast De Haan staan ook Erica Terpstra, Noraly Beyer, Bennie Jolink, Eugènie Herlaar en tv-dokter Ted van Essen op de posters. Ook kan iedereen die wil laten zien dat hij of zij zich laat vaccineren zelf een poster maken , om bijvoorbeeld te delen op sociale media.

De bekende Nederlanders vallen allemaal in de groep die binnenkort gevaccineerd kan worden, het zijn allemaal zeventigers en tachtigers. Wanneer de tijd daar is voor andere leeftijdscategorieën worden er ‘ambassadeurs’ uit die groepen afgebeeld.

Voor De Haan speelt het verlangen naar het „normale leven” een grote rol in de keuze om zich te laten vaccineren. „Het grootste gemis zit ‘m in kleinere dingen. In het naar mijn kleinzoon van twaalf kijken, wanneer hij met zijn team gaat voetballen op zaterdagochtend. De blijdschap van die kereltjes op het veld, daar geniet ik intens van.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus
Gezondheid
Gezondheid