Fletcher: geen plan voor appartementen bij Stadhouderlijk Hof

LEEUWARDEN Fletcher Hotels heeft geen plan ingediend voor appartementenbouw schuin achter Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Dit zeggen zowel Fletcher als de gemeente.

Zij reageren hiermee op een boze brief van omwonenden, waarin dit wordt gesuggereerd. Fletcher overlegt al geruime tijd met de gemeente over panden naast het Stadhouderlijk Hof, die bij het hotel worden gevoegd. Er komen meer hotelkamers en een nieuw restaurant.

,,In oktober 2017 is door Adema Architecten een schetsontwerp getoond met appartementen op het achterterrein’’, schrijft PvdA-wethouder Deinum in een brief aan de gemeenteraad. ,,Dit was echter een suggestie van de architect, zonder enige status. Later is door Fletcher en door de gemeente diverse malen aan de omwonenden gemeld dat er op dit moment geen plannen zijn voor de realisatie van appartementen. De ingediende aanvragen hebben dan ook enkel betrekking op de uitbreiding van het hotel.’’

Fletcher wil graag terrassen aanleggen langs het Raadhuisplein, maar dit is lastig, want de de gemeente wijst op de verkeersveiligheid. Deinum: ,,Dit heeft te maken met de omstandigheid dat de bevoorrading van een aantal bedrijven in de Weerd en op de Nieuwestad plaatsvindt via het Raadhuisplein. Door het realiseren van een terras zou de verkeersruimte hier te krap kunnen worden voor de bevoorrading.’’ Een formele aanvraag voor een terrasvergunning is nog niet ingediend.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement