Finale LC Awards dinsdagavond live te volgen op LC.nl

Femke Valkema maakte de beeldjes voor de LC Awards. Foto: Niels Westra

Studenten van de scholen voor mbo, hbo en van de RUG Campus Fryslân strijden vanavond om de LC Awards 2021. De finale vindt plaats in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Een deskundige jury beoordeelt de achttien ingezonden projecten.

Er mag vanwege de coronamaatregelen maar beperkt publiek aanwezig zijn in De Harmonie, maar de finale wordt rechtstreeks uitgezonden op lc.nl. De uitzending begint om 19.00 uur, de winnaars worden naar verwachting bekendgemaakt rond 21.15 uur.

Alle achttien finalisten presenteren in een drie minuten durende pitch hun project. De inzendingen komen van studenten van het Nordwin College, ROC Friese Poort, ROC Friesland College, de hogescholen Van Hall Larenstein en NHL Stenden en Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

De jury bestaat uit ondernemer Casper Lemmen, oprichter van Yobbers/Grenzeloos Werk, onderwijswethouder Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden en hoofdredacteur Sander Warmerdam van de Leeuwarder Courant. Zij bepalen wie de prijs wint voor het beste project uit het mbo, en de beste onderzoeken voor bachelorstudenten (hbo en wo) en masterstudenten (hbo en wo). Het project dat de meeste stemmen heeft gekregen op lc.nl/lcawards wint de publieksprijs.

Elke prijs bestaat uit een sculptuur, gemaakt door Femke Valkema (student beeldende kunst aan NHL Stenden) en een geldbedrag van 333,33 euro.

Lees ook | Dit zijn alle genomineerden voor de LC Awards: Stijgend zeewater, oude woonboten en draken

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Onderwijs