Fel debat in rechtbank om campers Paradyske

Bewoners van buurtschapje Leechlân stonden dinsdag tegenover elkaar in de rechtbank. Inzet: camperplaatsen in natuurgebiedje it Paradyske.

Meerdere omwonenden verzetten zich tegen een verleende vergunning voor een campercamping in it Paradyske. Volgens de omwonenden zijn zij niet betrokken bij het besluit en is er ,,gesjoemeld’’. De aanvrager is tevens ambtenaar bij de gemeente Kollumerland.

Het lukte beide partijen niet met elkaar in gesprek te gaan over een compromis, beaamden omwonende Joop van den Broek en initiatiefnemer Melle Weima. Weima wilde naar eigen zeggen graag in gesprek, volgens Van den Broek was communicatie ,,onmogelijk.’’

Tegenover elkaar

Er ontspon zich een zitting waarin het ging over erfafscheidingen, rooilijnen, wettelijk toegestane afstanden tussen woningen en kampeerterreinen en bestemmingsplannen. De omwonenden en de gemeente Kollumerland zaten tegenover elkaar; Weima was ook aanwezig en kreeg van de rechter de gelegenheid het woord te voeren. Hij noemt het een kwestie van tijd voor de begroeiing rond de camperplaatsen de campers aan het zicht van de buren zal onttrekken.

De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement