FNP krijgt Europese steun in strijd vogeljacht

Veertig regio’s in Europa steunen de strijd van de FNP tegen het afschieten van weidevogels. Er is unanieme steun vanuit de EFA (European Free Alliance).

Twee moties van de FNP zijn vrijdag vrijwel unaniem aangenomen op de jaarlijkse EFA-vergadering in Brussel. Veertig minderheidsregio’s zijn bij elkaar om de problemen in hun gebieden te bespreken en te bekijken hoe ze daar in hun Europese samenwerkingsverband EFA wat aan kunnen doen.

Sybren Posthumus van de FNP is vooral blij met de steun voor de bescherming van weidevogels. Hij noemt het een doorbraak dat het verbod op het afschieten van vogels, zoals de grutto, zo breed gesteund wordt. De motie richt zich tegen de praktijken in Frankrijk waar de jacht en consumptie van weidevogels is toegestaan.

De motie werd in Brussel toegelicht door Corlienke de Jong van de FNP. Er waren slechts twee stemonthoudingen. Die hielden geen verband met de inhoud van de motie, maar met het feit dat de stemgerechtigde van deze partij nog niet in de zaal was.

Het verzoek van de FNP om een Europeesbrede taskforce in te stellen voor de energiestransitie werd unaniem aangenomen. De partij wil dat regio’s meer zelfbeschikking krijgen over de toekomst van hun energievoorziening.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement