Excuses wethouder om vergeten informatie

PvdA-wethouder Nieske Ketelaar van Smallingerland heeft de raad namens het college excuses aangeboden voor het achterhouden van informatie over het verlagen van grondprijzen.

Toen het CDA op 5 juli voorstelde om bij wijze van proef de kavelprijzen in de Drachtster wijk Vrijburgh te verlagen, werd dit de partij ontraden door het college. Vorige week bleek uit een gemeentelijke publicatie dat burgemeester en wethouders in juni al hadden besloten tot een prijsverlaging van grondprijzen.

Ongelukkig, noemde Ketelaar dit dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. ,,Ik wil er excuses voor aanbieden. In het lange debat van juli had ik niet goed paraat dat we die kavels al hadden verlaagd. Dat spijt mij, dat had anders gekund.’’ En: ,,Het was een debat van een aantal uren. Het is er bij ons tussendoor geschoten.’’

Fractievoorzitter Jan Groen van het CDA noemt het curieus en zeer ongelukkig dat het college over een onderwerp waarover veel discussie is gevoerd compleet van standpunt is veranderd en dit ook nog eens deed zonder de raad in ieder geval te informeren. Hij heeft de excuses aanvaard.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement