Er is vernieuwing nodig voor de Visserijdagen in Harlingen

De Visserijdagen in Harlingen kunnen wel een oppepper gebruiken. Volgend jaar staat de zestigste editie op het programma.

Een geslaagd feest, zonder noemenswaardige incidenten en met, zeker overdag, wat minder bezoekers dan gebruikelijk. Dat concluderen gemeente, organisatie en andere betrokken partijen na evaluatie van de Visserijdagen 2018. Het programma van de Stichting Visserijdagen kan wellicht een vernieuwing gebruiken, zo wordt gesteld. De voortzetting van de wielerronde, die weinig deelname en publiek trok, zou moeten worden overwogen.

Het bezoekersaantal viel wat tegen. Door omstandigheden werd een aantal programmaonderdelen afgelast. Dat er minder belangstelling voor het feest was, heeft mogelijk te maken met de kort daarvoor gehouden Tall Ships Races en het reuzenevenement in Leeuwarden.

Communicatie ter voorkoming van miscommunicatie

Uit de evaluatie blijkt dat het wenselijk is om een communicatieplan op te stellen om miscommunicatie te voorkomen. Ook moet beter worden gekeken naar het parkeerbeleid. Er moest door bezoekers worden betaald voor de parkeerterreinen buiten de stad, terwijl dit dichterbij het stadscentrum gratis was.

Biobekers

Het gebruik van biobekers bleek ook geen onverdeeld succes. Na de inzameling bleek er veel ander afval tussen te zitten, waardoor aanlevering voor compostering niet mogelijk was. Bovendien kan dat nergens in Nederland. Het enige voordeel van de biobekers is dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Dat is echter ook een langdurig proces. Voor de zestigste editie vraagt Harlingen inzicht in de begroting van de Stichting Visserijdagen in verband met de gemeentelijke bijdrage.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement