Jantien de Boer.

Emotionele intelligentie

Jantien de Boer. FOTO ANNET EVELEENS

Je gaat je toch afvragen wat er in de hersenpan van zogenaamde topbestuurders omgaat. Zitten ze te veel achter glas? Praten ze alleen met elkaar? Kijken ze stiekem op tegen vriendjes en vriendinnetjes met dikkere portemonneetjes?

Nu weer hebben de zeven commissarissen van ouderenzorgkoepel Noorderbreedte en de ziekenhuizen MCL en Tjongerschans hun gezamenlijke beloning verdubbeld.

Je moest goed opletten om het te kunnen zien. Je ontdekte het alleen als je de balans minutieus uitploos. Twee jaar geleden nog kregen ze met zijn zevenen 118.000 euro. Vorig jaar was dat ineens 238.000 euro.

Ik snap dat ze het liever stil wilden houden. Het Medisch Centrum Leeuwarden zit middenin een dikke bezuinigingsoperatie en ook bij Tjongerschans in Heerenveen is net een miljoenenbezuiniging aangekondigd.

Dan praat je niet over extra flappen die je in je eigen binnenzak steekt.

Een paar maanden geleden klapten we nog massaal voor het zorgpersoneel dat het corona-virus probeerde te verslaan, maar anderhalve week geleden schoot het kabinet een structurele loonsverhoging af.

En misschien voelden de commissarissen vorig jaar al dat ze maar beter niet van de daken konden schreeuwen dat ze zichzelf extra hadden beloond. Emotionele intelligentie is immers het geheim van high performance teams.

Ja lieve lezer, ik snap dat u nu even opschrikt, maar ik las het op de site van De Baak, het instituut voor persoonlijk leiderschap waarvan Marcel Wintels directeur is.

Diezelfde Marcel Wintels was tot 1 juli ook voorzitter van de raad van commissarissen van het MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte. En och ja, eveneens voorzittend commissaris van omroep NTR en voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Wintels is een veelgevraagd man en dat is logisch want met De Baak grossiert hij in talent. Vorig jaar nog hoorde ik in de auto om de haverklap zijn lulkoek-reclamespotjes waarin een mannenstem de luisteraars voorhoudt dat we de regie moeten nemen. ,,Het begint bij jou. Want als jij beweegt breng je mensen in beweging’, zeverde de stem begeleid door opzwepende trommels.

Jarenlang al stromen er miljoenen euro’s naar trainers die kantoorslaven en onzekere ondernemers door hoepels laten springen. Misschien kun je het mannen als Wintels daarom niet kwalijk nemen dat ze het zicht op de realiteit een beetje kwijt zijn.

Ik zie de commissarissen bijna zitten. Mobieltjes op tafel, leren tassen tegen de stoelpoten. Een directeur, een zorg-ethicus, een hoogleraar, een financieel directeur, een longarts, een heelkunde-chirurg en een bestuurder.

Het kan dus het mag, zullen ze over hun loonsverhoging hebben gezegd. Stiekem vraag ik me of er ook een notulist bij was die met rollende ogen zat te typen en halverwege even naar de plee ging om keihard te kunnen schreeuwen.

In het vakblad De Ondernemer gaf Wintels nog niet eens zo lang geleden een gratis open-deur-management-tip. ,,Verzamel kritische mensen om je heen die je continu scherp houden en je af en toe uit je vaste patroon en gedrag halen’’, doceerde hij. Ik geef er drie. Ik zeg: Luister naar de werkvloer. Geef dat geld terug en bied je nederige excuses aan.

jantien.de . boer@lc.nl

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 4,99 per maand. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct