Elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden: niet klunen, maar in een dolfijnennet

Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden gaat deze zomer tussen Franeker en Dokkum niet klunen, maar wordt twee keer over land vervoerd, liggend in een dolfijnennet.

Zo probeert Maarten van der Weijden de Elfstedenzwemtocht te voltooien
Lees verder

Van der Weijden, die van plan is om in drie dagen tijd bijna 200 kilometer te zwemmen, moet liggend vervoerd worden omdat hij anders, na urenlang horizontaal in het water te hebben gelegen, onwel zou worden. Een grote kraan gaat hem uit het water takelen.

Prinsentuin

De grote tocht start op zaterdagochtend 18 augustus en eindigt na 198,5 kilometer zwemmen op maandagavond 20 augustus - niet in de Bonkevaart, maar in de Prinsentuin.

Poepgat

De zwemmer, die hiermee geld voor het KWF wil inzamelen, heeft tal van technische snufjes opgeduikeld waarmee hij de tocht moet kunnen volbrengen, vertelde hij woensdagochtend op een persconferentie in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Zo beschikt hij over een verwarmd wetsuit, een wetsuit met een poepgat, pillen die zijn temperatuur meten en een zwembril voorzien van blauw licht.

Elfstedenzwemtocht: achtduizend baantjes zwemmen in drie dagen
Lees verder

Meezwemmen

Mensen die 500 meter of 2 kilometer mee willen zwemmen in een van de elfsteden, kunnen zich aanmelden op www.11stedenzwemtocht.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement