Eis: 3,5 jaar cel voor uitbuiting 15-jarig meisje

Tegen een 37-jarige en een 32-jarige verdachte uit Bulgarije is donderdag in hoger beroep 3,5 jaar cel geëist voor het uitbuiten van een 15-jarig meisje in Leeuwarden.

Het duo zou het meisje uit Bulgarije,via België, naar Nederland hebben gehaald en haar twee maanden in de prostitutie in Leeuwarden laten werken. Volgens het OM gebeurde dit op geraffineerde wijze. In haar thuisland lieten ze haar (ongeletterde) moeder een contract bij een notaris tekenen, ook deden ze haar loze beloften en gaven haar een financiële vergoeding.

Het OM noemde het meisje totaal afhankelijk van haar pooiers. ,,Ze sprak de Nederlandse taal niet en was onbekend met de omstandigheden in Nederland. Ook hadden de verdachten haar identiteitspapieren afgepakt.”

De rechtbank veroordeelde de Bulgaren eerder tot twee jaar cel. Zowel het OM als de verdachten gingen in hoger beroep. Het OM deed dat omdat het de straf te laag vond. ,,Het zich moeten prostitueren in een vreemd land waarvan ze de taal niet sprak met mannen die ze niet kende en voor wie ze geen gevoelens van liefde en genegenheid had, is uiteraard ten koste van haar gevoel van waardigheid en eigenwaarde gegaan”, zo zei de officier van justitie. ,,Van de straffen in deze zaak en vergelijkbare zaken dient dan ook een duidelijk en niet mis te verstaan signaal uit te gaan naar de samenleving als geheel en naar allen die zich schuldig maken aan mensenhandel met jonge kinderen.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement