Eindscore Psy-Fi: 'We kregen niets dan lof van de bezoekers'

Organisator Rob Durand kijkt tevreden terug op het vijfdaagse festival Psy-Fi. Het festival is qua organisatie volgens hem ‘prettig verlopen. We kregen niets dan lof van de bezoekers’.

Het parkeren - net als in 2016 bij het WTC-complex, in westelijk Leeuwarden - blijft Durand echter een doorn in het oog. Bezoekers moesten met pendelbussen naar het festivalterrein, een paar kilometer ten oosten van de stad. ,,En dan nog een eind lopen.’’

De wachttijden (nat worden in de regen) en het moeizame gesleep met de kampeeruitrusting geven veel ergernis. ,,Het was wederom een ramp’’, aldus Durand. De gemeente repte kortgeleden nog van ‘goede ervaringen’, in 2016, met het WTC-terrein.

Het festival heeft rond de 15.000 bezoekers getrokken. De laatste dagen was er ‘een dip’ in de kaartverkoop, door de slechte weersvoorspelling. Durand verwacht desondanks dat het festival uit de kosten komt.

Toch meer klachten

Het festival heeft, in tegenstelling tot het voorlopige beeld, meer klachten opgeleverd dan vorig jaar.

De eindscore is uitgekomen op honderd klachten, dertig meer dan in 2016. Tot en met zaterdag - zondag was de laatste dag - was het aantal klachten lager dan vorig jaar, deelde de gemeente dit weekeinde mee.

Maar in die telling waren nog niet, zo blijkt, de zestien klachten meegeteld naar aanleiding van de voorbereiding van het festival. Zondag kwamen er nog eens vijftien klachten.

Zowel in 2016 als dit jaar had circa tweederde van de klachten betrekking op het geluid. Volgens de gemeente, die voortdurend metingen uitvoerde, zijn de normen niet overschreden.

De klachtenscore over de verschillende dagen is grillig: van dertig klachten donderdag tot twee klachten op zaterdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement