Eilander horeca strenger met alcohol

Horecaondernemers op Ameland, Vlieland, Schiermonnikoog en Terschelling houden zich veel beter aan het naleven van de leeftijdsgrens bij het schenken van alcohol, dan collega’s op het vaste land.

Dat blijkt na een preventieproject waarin gemeenten, horecabedrijven die jongeren ontvangen - ze deden bijna allemaal mee - en Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) de afgelopen twee jaar samenwerkten.

De bedrijven werden vijf keer per jaar bezocht door een minderjarige ‘mysteryguest’ van het BHBW. In bijna driekwart van de gevallen (73 procent) bleken de ondernemers zich keurig aan de regels te houden. Landelijk ligt dit percentage op 24 procent en het Friese gemiddelde is 37 procent.

Volgens woordvoerder Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland is het opvallende verschil tussen de gemiddelde score op de eilanden en die op het vasteland te verklaren door de grotere onderlinge betrokkenheid op de eilanden. ,,Daardoor wil je het met zijn allen ook gewoon goed doen. De ondernemers hebben er echt werk van gemaakt.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement