'Eerste zorg is huisvesting regelen'

Wethouder Ron van der Leck sprak maandagmiddag zijn medeleven uit met de gedupeerden van het appartementencomplex in Drachten. Dat deed hij op de persconferentie die de gemeente had belegd.

,,Mensen zijn vreselijk geschrokken. Mensen zijn allemaal hun woning uitgevlucht,'' aldus de wethouder. De gedupeerde bewoners zijn zondagavond opgevangen in een horecagelegenheid vlakbij het appartementencomplex.

,,De eerste zorg is om huisvesting te regelen voor de mensen,'' sprak Rein Swart van woningstichting Accolade. ,,Met oud en nieuw voor de deur willen mensen goede huisvesting hebben.''

Bij de explosie heeft één persoon brandwonden opgelopen. Het gaat om een 46-jarige bewoner van een flatwoning. Het appartementencomplex bestaat uit 38 woningen. Daarvan zijn zeker 12 en misschien wel 20 onbewoonbaar geworden, sprak Swart op de persconferentie. Hoeveel mensen er in totaal in het complex wonen, kon hij niet zeggen.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Forensische experts van de politie zijn vandaag en misschien ook morgen nog druk bezig met onderzoek om de oorzaak te achterhalen. Daarbij worden ook getuigen gehoord. Volgens de politie zijn er in de afgelopen periode meerdere meldingen uit de flat gekomen, maar de politie wil niet zeggen om wat voor meldingen het gaat.

De politie deed tot slot een oproep aan getuigen om beeldmateriaal beschikbaar te stellen. Ook kunnen mensen geleden schade melden. ,,Dan spreek ik over auto's, maar ook over de woningen,'' sprak woordvoerder Jacob Verff van de politie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement