Eerste bewoners Drachten mogen verhuizen

De eerste bewoners van de door een explosie verwoeste flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten kunnen deze week alle spullen uit hun woningen halen.

Woningcorporatie Accolade wil de verhuizingen gecoördineerd laten verlopen. Waarschijnlijk kan er per dagdeel een woning leeg gehaald worden. De corporatie kijkt of er in gezamenlijkheid een verhuisbedrijf in de arm genomen kan worden. En wellicht moet er ook een hoogwerker aan de klus te pas komen.

Voorlopig kunnen alleen de bewoners van de appartementen aan de Noordkade verhuizen. Het losstaande deel met zes appartementen is volgens Accolade nog steeds instabiel. Rondom deze onbewoonbaar verklaarde woningen moet eerst nog puin geruimd worden, waarna er stabiliserende maatregelen genomen kunnen worden.

Of de appartementen aan de Noordkade uiteindelijk weer bewoond kunnen worden, is nog niet duidelijk. Mensen die hier niet naar terug willen, krijgen van Accolade een andere woning aangeboden.

Inmiddels hebben 7 bewoners een nieuwe definitieve woning geaccepteerd, 21 anderen gaan binnenkort kijken of de aangeboden woonruimte wat voor hen is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement