Een hoofddoekje op de werkvloer: mag dat nu wel of niet?

Een verkoopmedewerker van parfumerie Douglas in Leeuwarden zou geen klanten meer mogen helpen omdat ze besloot een hoofddoek te dragen. Discriminatie of is er niets aan de hand?

Waarom mag de vrouw niet meer op de winkelvloer staan?

Volgens een tevreden klant die de kwestie bij Douglas via Facebook heeft aangekaart, zou de verkoopmedewerker een magazijnfunctie hebben gekregen nadat ze een hoofddoek ging dragen. Het Facebook-bericht is inmiddels verwijderd, evenals de reactie die Douglas gaf.

Daar stond in dat het verkoopmedewerkers van Douglas ,,niet is toegestaan om kleding te dragen die uiting geeft aan politieke, filosofische of religeuze overtuigingen.” Medewerkers op de winkelvloer dienen ,,eenheid en neutraliteit uit te stralen, vindt het bedrijf.

Maar Nederland kent toch vrijheid van godsdienst?

Ja, maar er zijn omstandigheden waaronder bedrijven het dragen van bijvoorbeeld hoofddoekjes mogen verbieden. Dat is in maart nog zo bepaald door het Europese Hof van Justitie. Volgens de hoogste Europese rechtbank mag een onderneming in eigen regels opnemen dat het dragen van politieke, filosofische of religieuze uitingen verboden is.

In dat geval is er geen directie discriminatie, aldus het Hof. Zo’n afspraak moet wel duidelijk worden weergegeven in het bedrijfsreglement en mag ook niet slechts één bepaalde religie, zoals de islam, uitsluiten.

Hoe heeft Douglas dit dan geregeld?

De winkelmanager in Leeuwarden verwijst voor commentaar naar het hoofdkantoor van Douglas in Nijmegen. Het bedrijf heeft tot dusver geen vragen van deze krant beantwoord.

Als in het kledingvoorschrift staat dat het niet mag, is het toch duidelijk?

Volgens het College voor de Rechten van de Mens is dat nog maar de vraag. ,,Je moet als bedrijf wel goed kunnen onderbouwen waaróm het zo belangrijk is dat dit niet mag’’ zegt woordvoerder Barbara Bos. En discriminatie? ,,Dat hangt er af in hoeverre deze medewerker last heeft van de maatregel: of ze daardoor haar levensovertuiging niet meer kan uitdragen.’’

Het College kan zulke dingen onderzoeken, maar doet dat alleen als daar nadrukkelijk om wordt verzocht. Tot nu toe is zo’n verzoek nog niet binnengekomen, zegt Bos.

In andere winkels zie ik wel medewerkers met een hoofddoek, hoe dit dat?

Kassamedewerkers bij bijvoorbeeld Albert Heijn dragen al jaren een hoofddoek. ,,Albert Heijn staat dat in de kledingvoorschriften gewoon toe’’, aldus Bos.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement