Echtpaar Tanahatoe krijgt burgemeester en CdK op bezoek

CdK Arno Brok en burgemeester Ferd Crone hebben zaterdagmiddag het echtpaar Guus en Juul Tanahatoe gefeliciteerd met hun huwelijksjubileum. Zij vieren vandaag dat ze 75 jaar getrouwd zijn en ze dronken zelfs een glaasje bubbels met hun visite.

,,Ze hebben het geweldig gevonden. Heel ongedwongen en leuk gekletst. Burgemeester Crone heeft beloofd dat als ze er nog zijn, hij volgend jaar hen weer komt feliciteren. Buiten het protocol om'', vertelt schoondochter Grietje.

Guus (volgende week wordt hij 97) is ernstig ziek en was in januari zelfs terminaal. ,,Maar hij wilde zo graag 5 mei halen dat hij toen vanuit het ziekenhuis weer naar huis is gegaan. Met de zorg van zijn vrouw, Palet en de buurvrouw heeft hij het gered. Dat had niemand gedacht,’’ vertelt schoondochter Grietje.

Ruimte geven

Juul (93) schildert en kookt nog graag. ,,Je moet elkaar een beetje de ruimte geven’’, verklaarden de twee in 2013 in een interview met de Leeuwarder Courant het geheim achter hun lange, gelukkige huwelijk.

In 1950 verhuisden ze van Bandoeng naar Nederland. Tanahatoe, beroepsmilitair, kwam aanvankelijk alleen in de weekenden thuis. ,,Wij waren in Leeuwarden de eerste zwarten’’, vertelde Juul toen aan de LC. ,,Zo noemden ze ons.’’

De deur stond altijd voor iedereen open. ,,Met veel van de toenmalige vriendjes van onze vijf zoons hebben we nog contact.’’

Het paar kreeg twaalf klein- en dertien achterkleinkinderen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement