Dugout Twijzel stort in: meisje overleden

Vijf kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 jaar zijn woensdagmiddag gewond geraakt toen op sportpark De Moune aan de Mounewei in Twijzel rond half vier een dugout instortte.

Een van hen, een meisje, werd in kritieke toestand per helicopter overgebracht naar het UMCG en is daar overleden. Een andere zwaar gewond meisje is ook in het UMCG opgenomen.

De overige drie gewonde kinderen hebben breuken, schaaf- en snijwonden. De slachtoffers zitten in groep 6 van basisschool De Bernebrêge in Surhuisterveen. Burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen, waar Twijzel toe behoort, ging tegen het einde van de middag naar de school toe.

Op het veld was de 24ste editie van een schoolkorfbaltoernooi aan de gang. Zo'n 1000 kinderen namen eraan deel. De organisatie waarschuwde vanmiddag diverse keren niet op de dugout te klimmen. Op het terrein ontstond direct na het ongeluk een enorme chaos: huilende kinderen, schreeuwende volwassenen.

De hulpdiensten zijn inmiddels grotendeels vertrokken. De politie is nog aanwezig. Er wordt onderzoek gedaan naar de constructie van de dugout, gemaakt van gemetselde stenen en een betonnen plaat. Het terrein is van de gemeente en wordt gebruikt door voetbalvereniging SC Twijzel en door korfbalvereniging KV Olympia. De verenigingen zijn in overleg met de gemeente over een nieuwe accommodatie.

Er is een opvanglocatie ingericht voor direct betrokkenen in dorpshuis De Bining aan de Simke Kloostermanstrjitte 5 in Twijzel.

Om 19.00 gaf burgemeester Gerbrandy een korte persconferentie in het gemeentehuis in Buitenpost. Hij betuigde zijn medeleven met de slachtoffers en hun familieleden. Over de toestand van het gewonde meisje in het UMCG kon hij geen mededelingen doen. Over de oorzaak van het ongeval netzomin. Donderdagochtend is er een bijeenkomst op De Bernebrêge in Surhuisterveen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement