Duckrace levert 17.000 euro op voor Foppe Fonds

Een door JCI Heerenveen georganiseerde ‘Duckrace’ leverde zaterdag een bedrag van 17.000 euro op voor het Foppe Fonds.

JCI Heerenveen, een serviceclub voor ondernemende jongeren tot 40 jaar uit de omgeving, zorgde er zaterdagmiddag voor dat ruim 4.000 gele badeenden in het Amelia van Oenemaparkje in Heerenveen zwommen.

De gele plastic eenden werden door wethouder Hans Broekhuizen te water gelaten. Met hulp van de brandweer dreven de eendjes vervolgens langzaam naar de finish. Door lotnummers aan de eenden te koppelen, haalde de organisatie geld op.

Het opgehaalde bedrag werd verdubbeld door de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), waardoor er uiteindelijk een cheque van 17.000 euro aan Foppe de Haan kon worden overhandigd. ,,Een hartstikkene mooie opbrengst”, was de reactie van de oud-trainer.

100pk-project

Het geld wordt gebruikt voor het 100pk-project. Doel van dit initiatief is om minimaal honderd kinderen met een handicap in contact te brengen met de paardensport.

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is door hun lichamelijke of verstandelijke beperking, of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement