Drie minderjarigen aangehouden voor valse bommelding SC Heerenveen

De politie heeft drie minderjarige jongens van 13, 15 en 15 jaar uit het zuiden van het land opgepakt voor de bommelding bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen van afgelopen week.

Het onderzoeksteam kwam het trio op het spoor via onderzoek naar de telefoongegevens. Het zou gaan om een uit de hand gelopen grap.

Woensdagochtend werden het Abe Lenstra Stadion en de directe omgeving afgesloten nadat een medewerker van SC Heerenveen een dag eerder te horen had gekregen dat er "de volgende dag een bom in het stadion zou ontploffen".

Wat hangt de Heerenveen-bommelder boven het hoofd?
Lees verder

Urenlang gezocht

Met speurhonden werd urenlang gezocht, maar niets gevonden. Aan het begin van de middag werd het gebied weer vrijgegeven. In het onderzoek kwamen drie jongens naar voren die het telefoontje gepleegd hebben.

Volgens de politie bleek uit de verhoren dat de bommelding een uit de hand gelopen grap was. Tegen de drie jongens is proces-verbaal opgemaakt. "Het is aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er nu verder met de drie jongens moet gaan gebeuren."

Directeur Heerenveen: opgelucht

Algemeen directeur Luuc Eisenga van SC Heerenveen reageert opgelucht op de aanhoudingen.

,,We zijn blij dat de politie erin geslaagd is snel te achterhalen wie er achter de bommelding zit. De veiligheid van onze medewerkers en onze bezoekers staat altijd voorop. We gaan ons nog beraden op het verhalen van de schade.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement