Drachtsters aangehouden bij grootschalig drugsonderzoek

Tijdens een grote actie tegen witwaspraktijken en drugshandel in het Noorden zijn maandagochtend vier verdachten aangehouden. Twee van hen komen uit Drachten.

Op diverse plaatsen in Friesland, Groningen en Drenthe werden huiszoekingen gedaan. De politie heeft duizenden euro’s, een aantal auto’s, een motorfiets, een vrachtwagen, antiek, gereedschap en hennep in beslag genomen.

De verdachten zijn twee mannen van 45 en 54 jaar uit Drachten en een vrouw van 50 en een man van 48, beiden uit Assen. Drie grote hennepkwekerijen zijn ontmanteld. ,,Elf panden, zowel woningen als bedrijven, zijn doorzocht’’, zei een woordvoerder. Volgens hem is de criminele groep al meerdere jaren actief in het Noorden.

In Drachtstercompagnie, Gorredijk en Drachten zijn eind 2015 en begin 2016 hennepkwekerijen aangetroffen. De politie stelde daarop een nader onderzoek in. Omdat de kwekerijen op elkaar leken, ontstond het vermoeden dat ze door dezelfde personen waren opgebouwd.

In een loods aan de Mr. PJ Troelstraweg in Leeuwarden zijn zeshonderd hennepplanten aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Badweg in Gorredijk vond de politie twaalfhonderd planten. Aan Het Gangboord in Drachten stond een zogenaamde werklocatie, waar apparatuur en stellages lagen opgeslagen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement