Drachtster veroordeeld omdat hij speler FC Groningen met mes in bovenbeen stak

Een 20-jarige man uit Drachten is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld omdat hij op 15 april een speler van FC Groningen met een mes in het bovenbeen heeft gestoken.

Tijdens de zitting bleek het slachtoffer de 20-jarige Gerald Postma, afkomstig uit Augustinusga, te zijn. Postma maakt sinds een paar maanden deel uit van de eerste selectie van FC Groningen.

‘Angst voor zijn profloopbaan’

Het slachtoffer had, volgens officier van justitie Rick Janssens, vlak voor de steekpartij een contract bij FC Groningen getekend. ,,Hij had angst voor zijn profloopbaan’’, aldus de officier. De verdachte en het slachtoffer waren allebei op een feestje in Drachten. Postma had woorden gehad met iemand, maar dat akkefietje was in de kiem gesmoord.

Buiten werd hij aangevallen door de man uit Drachten. Tijdens de worsteling voelde de voetballer dat zijn broek nat werd. Toen de Drachtster en een vriend snel in een taxi stapten, zag Postma dat hij bloedde. Het bleek dat de Drachtster hem met een mes in het bovenbeen had gestoken. De wond moest met drie hechtingen worden dichtgemaakt.

Mes in de sloot gegooid

Volgens de verdachte was juist het slachtoffer agressief geweest. De Drachtster zei dat hij het mes had gebruikt om zichzelf te verdedigen. Het wapen had hij naderhand ergens in een sloot gegooid. De rechter en de officier hechtten de meeste waarde aan het verhaal van de voetballer.

Van zelfverdediging kon volgens de officier geen sprake zijn: ,,De verdachte heeft zelf de confrontatie gezocht.’’ Rechter Maaike de Wit veroordeelde de verdachte overeenkomstig de eis tot een werkstraf van 80 uur. De man moet 800 euro smartengeld aan Postma betalen, plus ruim 550 euro voor schade aan onder meer de kleding.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement