Dorpsbelang wil inwoners Witmarsum horen over komst azc

Dorpsbelang Witmarsum wil dat de gemeente Súdwest-Fryslân de voornemens om een tijdelijk azc te openen in het oude klooster in het dorp, vooreerst opschort.

In een brief aan de raadsleden en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente doen dorpsbelang en ondernemersverenigingen een klemmend beroep op het lokale bestuur om de besluitvorming rondom de komst van 300 vluchtelingen op te schorten.

De vertegenwoordigers zien angst in huidige manier van besluitvormen. Ze zijn bang dat het proces niet zorgvuldig wordt doorlopen. Daardoor is volgens dorpsbelang ,,het democratisch proces'' in gevaar. ,,Het proces tot nu toe is onaanvaardbaar.''

Dorpsbelang wil dat herstellen door alle inwoners van Witmarsum een enquête voor te leggen. ,,Pas wanneer wij weten wat het draagvlak is en welke reële opvangmogelijkheden de inwoners zien, is er sprake van een representatief beeld'', schrijft dorpsbelang.

Ze willen de uitkomsten van de enquête op 28 maart presenteren en verzoeken het gemeentebestuur en de gemeenteraad dan ook om niet voor die datum te besluiten over het voornemen om 300 asielzoekers op te vangen in het oude klooster aan de Arumerweg in Witmarsum.

De brief van dorpsbelang Witmarsum kan hier worden geraadpleegd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement