Dongeradeel stelt besluit IJsfontein uit

De gemeenteraad van Dongeradeel neemt het cadeautje van LWD 2018 aan Dokkum, de IJsfontein, voorlopig niet aan. Het college moet meer huiswerk doen.

Donderdagavond stond het op de agenda van de gemeenteraad van Dongeradeel: besluiten om de IJsfontein op de Markt te realiseren. Dat besluit kwam er echter niet. Alle partijen, met uitzondering van Dongeradeel Sociaal, droegen het college met een motie op de besluitvorming op te schorten.

Ook moeten volgens de raad de kosten van mogelijke andere locaties beter onderzocht worden, moet duidelijker worden waarom de Markt de beste plek is voor de IJsfontein, en moet uitgezocht worden of er andere inkomstenbronnen aan te boren zijn om de kosten te dekken.

Wethouder Pytsje de Graaf (FNP) trok het zichzelf aan dat ze de gemeenteraad onvoldoende in de plannen had meegenomen. ,,We hawwe de mienskip goed meinaam, mar binne de rie fergetten’’, vulde CDA-wethouder Albert van der Ploeg haar aan. Hij beloofde met een voorstel te komen over hoe de plannen de komende tijd verbeterd gaan worden; de motie is daarbij leidend. Dat komt in april of mei.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement