Dollemansrit door Friesland in Wegmisbruikers

Bij het SBS 6-programma Wegmisbruikers was zondagavond een dollemansrit door Friesland te zien. Een bestuurder van een BMW zorgde op 22 april van dit jaar voor levensgevaarlijke situaties op de weg en ramde een politieauto.

,,Dat er geen gewonden zijn gevallen, mag nog altijd een wonder heten'', schrijft Team Verkeer Noord-Nederland van de politie. Na het incident meldden veel getuigen zich.

Agressief gedrag

Met hoge snelheden reed de man onder meer over de A32, bij Wolvega en Steenwijk. De achtervolging, die urenlang duurde, begon al in Drachten en zou uiteindelijk in Hindeloopen eindigen. Spookrijdend en met agressief rijgedrag zorgde de man voor veel gevaar op de weg.

De verdachte had zich volgens de politie ,,niet gehouden aan schorsende voorwaarden van zijn vervroegde vrijlating''. Ook had hij gedreigd zichzelf iets aan te doen. ,,Hij is de kluts kwijt en heeft anderhalf jaar geleden zijn vrouw verloren ten gevolge van een ongeval'', sprak een agent in de uitzending van zondagavond.

De verdachte reed bij een afrit enkele auto's van de weg.

Ook ramde hij een politieauto bij Hindeloopen, die hem de weg had versperd. Uiteindelijk is de man daar aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Bekijk hier of hieronder de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement