Doeksen en Wagenborg bieden goedkopere bootkaartjes om te helpen opruimen op de eilanden

Wie graag mee wil helpen om de aangespoelde spullen van waddenstranden op te ruimen, kan met Doeksen en Wagenborg tegen gereduceerd tarief naar de eilanden varen.

De rederijen willen hiermee een impuls geven aan de opruimactie die wordt gehouden.

Rederij Doeksen biedt een 'Opruimdagretourtje' aan, om vanuit Harlingen een dag naar Vlieland of Terschelling te gaan. ,,De impact van het aanspoelen van al die spullen en rommel is natuurlijk gigantisch. De kust en ook de Waddenzee worden er enorm door vervuild en belast,” zegt Annemieke van Brummelen, hoofd marketing en communicatie van Doeksen.

Impuls aan de opruimactie

,,Veel van onze medewerkers wonen op de eilanden en helpen al mee met het opruimen. We horen dat ook veel mensen van de wal naar de eilanden willen komen om mee te helpen om de stranden weer schoon te maken. Dat is geweldig en hier werken we graag aan mee, alle hulp is welkom!”

Een kaartje voor volwassenen kost bij Doeksen nu 12,50 euro, 10 euro minder dan een normale dagkaart, kinderen betalen 5,50 euro. Dit tarief geldt zowel voor de 'gewone' veerdienst als voor de sneldienst. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee op de gewone boot, voor de sneldienst moet 3,50 euro betaald worden. Het speciale ticket is geldig tot en met zondag 13 januari.

Donderdag aan het einde van de middag hadden al 250 mensen een kaartje gekocht om te komen schoonmaken. Het overgrote deel reist vrijdag af naar het eiland.

In de vertrekhallen van Holwerd en Lauwersoog kan deze week een ‘Strandopruimticket’ worden gekocht om naar Ameland en Schiermonnikoog heen en terug te varen. Volwassenen betalen 6,05 euro in plaats van respectievelijk 13,60 euro en 13,85 euro, de normale kosten van een kaartje naar Ameland en Schiermonnikoog. Kinderen kunnen mee voor 3,00 euro. Deze kaartjes zijn tot en met zondag geldig.

Opruimdag op Terschelling

Stichting De Noordzee roept mensen op om zaterdag naar Terschelling te komen om de stranden schoon te maken. Momenteel wordt er veel gejut, maar er blijft, stelt Stichting De Noordzee, veel schadelijk verpakkingsmateriaal en andere rommel op het strand achter.

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, de Waddenvereniging en de gemeente Terschelling. De actie vindt plaats van 10.30 uur tot 15.00 uur. De start is bij strandpaviljoen Heartbreak Hotel.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de Containerramp Cleanup Terschelling via deze link aanmelden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement