Dodelijke tweemaster Harlingen onlangs goedgekeurd

De klipper Amicitia voldeed aan de geldende eisen om het water op te gaan. Dit jaar is de tweemaster nog goedgekeurd. Zondag brak een deel van de mast af. Drie opvarenden kwamen om het leven.

De nieuwe certificaten die nodig zijn om op het binnenwater te zeilen zijn dit jaar verlengd en geldig tot 2020. Dat bevestigt de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Inspecteurs van de ILT hebben dit jaar het schip binnenstebuiten gekeerd en zagen geen aanleiding om het niet vrij te geven, zegt Annelou van Egmond van de ILT. De inspectie ziet erop toe dat passagiersschepen waar meer dan twaalf personen op vervoerd kunnen worden, voldoen aan de strenge Europese eisen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de staat van het schip, maar ook naar mast en tuigage en de schipper.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven