Dodelijk slachtoffer bij ongeval op A32

De A32 van Meppel richting Heerenveen is zaterdagmiddag rond 17.15 afgesloten in verband met een ongeval en een autobrand ter hoogte van Oldeholtwolde.

De weg is dicht tussen Wolvega en Heerenveen-Zuid. Rijkswaterstaat adviseert verkeer in de richting van Heerenveen om de borden Zwolle/Emmeloord (A28, N50, A6) te volgen.

De ANWB meldt dat er meerdere auto's betrokken waren bij het ongeval. Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend. Of er mensen gewond geraakt zijn, is ook nog onbekend. Er zijn medewerkers van de brandweer en ambulances op de plaats van het ongeluk.

Update 18.01 uur: De politie laat weten dat er vier mensen gewond geraakt zijn door het ongeval. Een van hen zou ernstig gewond zijn.

Update 18.37 uur: Een betrokkene bij het ongeval is overleden, meldt de politie. Over de identiteit van de persoon is nog niets bekend.

Update 19.35 uur: Na het eerste ongeval gebeurden later op de avond nog twee ongelukken bij Heerenveen. Rond 18.00 uur vond er een ongeluk plaats op de A7 tussen Heerenveen en Joure in de richting van Joure. Ook daar vatte een auto vlam. Het is nog niet duidelijk of er iemand gewond geraakt is.

Rond half zeven vond er op de A32 een kop-staartbotsing plaats bij het klaverblad bij Heerenveen. De politie meldt dat hier vermoedelijk geen gewonden bij zijn gevallen.

Zowel op de A32 als op de A7 ondervond het verkeer hinder van de ongelukken. De A32 was ook korte tijd afgesloten in de richting van Meppel in verband met de landing van een traumahelikopter. Ook op deze weghelft stond een grote file. Bezoekers van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Thialf werden in verband met de ongevallen omgeleid.

Update 22.05 uur: Het dodelijk slachtoffer is een 79-jarige man uit Heerenveen.

Foto Jaring Rispens

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement