Dit zijn de winnaars van de LC-Awards van 2018

Het neusje van de zalm van het Friese onderwijs presenteerde zich donderdagavond in Leeuwarden bij de LC-awards. Met opvallend goede pitches.

,,Dit is een kijkje in de toekomst van Friesland’’, jubelde gedeputeerde Sander de Rouwe donderdag in het atrium van de Leeuwarder Courant. ,,Hier kun je alleen maar trots op zijn.’’ De bestuurder was een van de juryleden van de LC-awards en mocht de award voor het beste hbo-project uitreiken. Die ging naar Stenden-studente Miranda Hoekstra, die met ‘No need to hide’ een stichting opzette die slachtoffers van seksueel misbruik de helpende hand reikt.

Hoekstra had een prachtige presentatie en was daarin niet de enige. ,,Eigenlijk scoorden alle presentaties boven de acht’’, onthulde De Rouwe.

Zo presenteerden de winnaars van de wo-award afwisselend in Nederlands, Fries en Engels en voegden daar ook nog hun moedertalen Catalaans en Portugees aan toe. Daarmee onderstreepten Guillem Belmar Viernes en Sara Gomes de Oliviera Pinho van de RUG Campus Fryslân hun onderzoek naar in hoeverre Nederlanders het Fries begrijpen.

Het beste mbo-project werd uitgevoerd op de Friese Poort. Sjouke Hoornstra, Loes Walrecht, Yorick Sietsma, Nick Doosje, Richard Rodenhuis, Egbert Hazewindus, Wieger Henryk Brouwer en Michiel de Wolff bouwden wekenlang aan het Talenpaviljoen in de Leeuwarder Prinsentuin.

De publieksprijs ging naar NHL-studente Esmee Glas. Zij deed onderzoek naar de oorzaak van doorligwonden.

Filmpjes waarin alle deelnemers zichzelf presenteren, zijn hier terug te kijken.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws